HumanTotalCare bij RTL Z: Meer coronabesmettingen op het werk

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt de afgelopen weken weer verder toe. Cijfers van het RIVM laten zien dat de werkvloer in opkomst is als besmettingshaard. "Een belangrijke reden hiervoor is ons gedrag op de werkvloer", zegt Jurriaan Penders, directeur Medische zaken HumanTotalCare tegen RTL Z. “Veel werkgevers hebben de coronaprotocollen zoals anderhalve meter afstand houden en de hygiënemaatregelen goed doorgevoerd. Het naleven hiervan – het gedrag van mensen – vraagt wel echter ook om een actieve aanpak vanuit de werkgever.”
Jurriaan Penders
Jurriaan Penders

Ook coronagerelateerd verzuim stijgt

Vanaf week 35 zien ArboNed, HumanCapitalCare en Mensely (allen onderdeel van HumanTotalCare) het coronagerelateerd verzuim in Nederland weer stijgen. Penders: “Eén op de vier meldingen is coronagerelateerd. Tijdens de eerste golf in maart was dit één op de twee en tussen de eerste en tweede golf één op de tien verzuimgevallen.”

“Om de scherpte terug te krijgen, is aanspreken op gedrag gewenst. Wij roepen dan ook alle werkgevers op om hun invloed – vanuit de arbeidsrechtelijke verhouding die er is met werkenden – uit te oefenen. En om zo actief bij te dragen aan de gezamenlijke aanpak van corona. Er ligt hier een belangrijke taak voor werkgevers in Nederland.” licht Penders toe bij RTL Z.

HumanTotalCare ondersteunt vanuit haar merken ArboNed, HumanCapitalCare en Mensely werkgevers om hun werknemers gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te houden. Werkgevers vinden op de website van ArboNed en HumanCapitalCare informatie over onder andere een veilige (thuis)werkplek, ziekmelden en corona en checklist voor de ‘anderhalvemetersamenleving’.