Het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum wordt onderdeel van HumanTotalCare

Per 1 februari is het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum (DIC) onderdeel geworden van HumanTotalCare. Het DIC focust zich op organisaties waar in onregelmatige diensten gewerkt wordt, bijvoorbeeld ploegendiensten. De dienstverlening van het DIC is gericht op het behoud en de verbetering van de gezondheid en productiviteit van de werkenden. Door deze samenwerking komt de kennis en kunde van het DIC beschikbaar voor de circa 350.000 werkenden, die werkzaam zijn in onregelmatige diensten voor klanten van ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely en Focus Nederland, allen onderdeel van HumanTotalCare (die een totaal van 1,5 miljoen werkenden onder contract heeft).
DIC-ondertekenen-600px

In Nederland werken volgens werkgeversvereniging AWVN circa 1,4 miljoen mensen in onregelmatige diensten. Dit aantal zal de komende jaren stijgen. Het DIC adviseert organisaties op strategisch, tactisch en operationeel niveau en helpt door middel van praktische maatwerkprogramma’s (trainingen, coaching en diensten). Van inzicht, via relevantie, komen tot activatie. Hans Spanjers, directeur DIC: “Wil je werken in onregelmatige diensten op lange termijn volhouden, dan is het goed je bewust te zijn van hoe je daar met je leefstijl op kan inspelen. Denk aan slapen, voeding en sociale context. Het DIC vertaalt medisch- en wetenschappelijk onderzoek naar praktische tips.”

ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely en Focus Nederland, onderdeel van HumanTotalCare, zien de vraag over duurzame inzetbaarheid bij onregelmatig werken toenemen. Hoe houden we onze medewerkers tot aan hun pensioen gezond, gemotiveerd en productief? Reden waarom HumanTotalCare meerwaarde ziet in het in huis halen van de praktische expertise van het DIC op dit vlak. Michel Verwoest, CEO HumanTotalCare: “Met de komst van het DIC verrijken we ons aanbod op het gebied van praktische interventies, waardoor we meer van waarde kunnen zijn voor onze groeiende groep 24/7-klanten.”