Son, 28 juni 2018 – Op donderdag 28 juni onthulde HumanTotalCare haar plannen voor de begane grond en entree aan haar medewerkers. Het hoogste punt van de unieke renovatie en nieuwbouw in Son werd enkele weken geleden al bereikt en de contouren van de entree worden langzaam zichtbaar. De entree vormt letterlijk en figuurlijk de verbinding tussen de twee gebouwen en medewerkers.

De Ontmoeting

Verbinden en ontmoeten staat centraal in het gehele gebouw maar dit geldt misschien nog wel meer voor de begane grond van de nieuwbouw. Directeur Wim Huijbregts licht toe: ”De begane grond is het kloppend hart van het gebouw. Hier staat samenkomen, gezelligheid, overleg, lunchen inspiratie opdoen, ontspannen en ontmoeten centraal. We hebben deze dan ook de naam ‘De Ontmoeting’ gegeven. Het is een hele belangrijke plek in ons nieuwe pand. We betrekken onze medewerkers nauw bij de bouw van ons nieuwe kantoor, zoals dat wordt verwacht vanuit de WELL Building Standard. De jaarlijkse BBQ hebben we dan ook op het bouwterrein georganiseerd, waarbij we op grote schaal zijn gaan speeddaten met elkaar, omdat medewerkers vanuit verschillende merken – die elkaar nu nog niet goed kennen – in dit pand gaan samenwerken.”

Well Building

HumanTotalCare bouwt bewust met de WELL Building certificering: de mens staat centraal in het gehele gebouw. Daarom wordt er ook goed gekeken naar ieders werkzaamheden en de huisvestiging die daar bij past. Ronald van der Gracht van M3E, die als installatietechnisch adviseur verantwoordelijk is voor de BREEAM en WELL Building Standard certificering, vertelt: “Ook in De Ontmoeting worden veel WELL Building onderdelen toegepast. De taatsdeuren zorgen voor multifunctionaliteit, maar ook voor akoestiek. Door niet alleen zitplekken toe te passen, maar ook hoge tafels wordt er sedentair gedrag tegengegaan. De toepassing van hoogwaardig triple glas is ook een mooi voorbeeld, evenals de bouwmaterialen en het meubilair die een absoluut minimum aan giftige stoffen bevatten.”

Verbinding met de natuur

“Een ander belangrijk onderdeel binnen de WELL Building is ‘biophilia’”, vult Myrthe Schrijnemakers, manager Facilities HumanTotalCare aan. Biophilia is het binnenhalen van de natuur. Uit onderzoek blijkt dat mensen een verlangen hebben om verbinding te maken met de natuur. Dit verklaart waarom we planten, bloemen en huisdieren in huis houden. Door sfeer, kleur en het gebruik van natuurlijke materialen passen we dit toe.”

Koken op je werk

En echte eyecatcher is de mooie leefkeuken midden in de ruimte. Dit is een groot keukenblok van maar liefst zeven meter lang. Medewerkers kunnen er zelf wat te eten maken, maar de keuken kan ook professioneel door een cateraar worden gebruikt. Schrijnemakers vertelt: “Bewust eten vinden we belangrijk. Het is goed om even pauze te nemen en te genieten van de lunch. Daar is de ruimte op de begane grond een fijne plek voor. Medewerkers kunnen zelf, passend bij het seizoen, naar buiten om wat kruiden of fruit te plukken in de gemeenschappelijke tuin.”

Warm welkom

Naast De Ontmoeting springt ook de entree in het oog, deze vormt letterlijk en figuurlijk de verbinding tussen de twee gebouwen. Bezoekers kiezen zelf een plek waar ze zich prettig voelen, zodat er ontspannen en in huiselijke sfeer plaats genomen kan worden. In de entree zijn ook de biophilia kenmerken duidelijk te zien, de houten balken aan de buitenzijde van de entree zijn van duurzaam hout en zorgen voor een natuurlijke daglichtfiltering en voor beschutting. Een eyecather bij binnenkomst is de trap met een vijf verdiepingen hoge waterwand, waar water naar beneden kabbelt. Het geluid van water is één van de meest rustgevende geluiden uit de natuur. De lift hebben we ‘verstopt’, we gaan sedentair gedrag tegen en traplopen is daarbij belangrijk, óók als je naar de vijfde verdieping gaat. We meten de beweging in het pand en passen daar onze interventies om beweging te stimuleren op aan.

Trots

Volgens planning betrekt HumanTotalCare eind 2018 het gebouw. Dan kunnen niet alleen medewerkers maar ook bezoekers kennismaken met dit unieke gebouw waarin het welbevinden van medewerkers voorop staat. Directeur Wim Huijbregts tot slot: “Onze visie op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit vertellen we niet alleen aan onze klanten, maar deze brengen we ook echt ten uitvoer in onze eigen organisatie. Samen met onze medewerkers en specialisten hebben we een integraal werkconcept ontwikkeld om duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid van onze medewerkers te faciliteren. Daar mogen we met recht trots op zijn.”