Energiek werken in onregelmatige diensten

Fit en geconcentreerd je werk doen, genieten van je vrije tijd en dat op een goede manier kunnen blijven combineren. Het klinkt gemakkelijk. Maar weet jij welke impact jouw keuzes hebben op je werkplezier, gezondheid, leefstijl en werk-privébalans? Als je ’s nachts, in ploegendienst of onregelmatige diensten werkt, is het extra belangrijk je hier bewust van te zijn. Daarom geeft het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum werkenden en werkgevers inzicht, kennis en praktische oplossingen voor werken in onregelmatige diensten. Daarmee blijf je fit en geconcentreerd aan het werk en geniet je met net zo veel energie van je vrije tijd: nu en in de toekomst.

Regelmaat. Juíst bij onregelmatige diensten

Door ’s nachts, in ploegendienst of onregelmatige diensten te werken, verstoor je je natuurlijke ritme. Je moet daarom op zoek naar een ander soort regelmaat om goed te slapen, gezond te eten, voldoende te bewegen en contact te houden met familie en vrienden. In de (maatwerk)programma’s van het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum komen deze thema’s aan bod. Je ontdekt dat je met kleine aanpassingen op je werk en thuis weer meer energie en plezier krijgt.

Samenwerking: werkenden en werkgever

Iedereen heeft er belang bij dat jij je werk met plezier, fit en geconcentreerd doet. Daarom helpen we niet alleen jou, maar ook jouw werkgever. Terwijl jij regie voert over je keuzes en zorgt voor regelmaat, kijken we met jouw werkgever naar hoe deze het gezonde gedrag van jou en je collega’s verder kan ondersteunen. Dat doen we met:

(Online) masterclasses: ondersteunen bij werken in onregelmatige diensten

Onze masterclasses zijn altijd maatwerk en toepasbaar voor meerdere sectoren met werknemers die werken in onregelmatige diensten, zoals de zorg, industrie & logistiek, beveiliging en horeca.

Workshops, groepstraining en individuele coaching

Het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum verzorgt workshops, groepstrainingen en individuele coaching op het gebied van leefstijl en stress gerelateerde thema’s. Of het nu gaat om de werk-privébalans, timemanagement, slapen en energiemanagement, voeding en performance of bewegen en ontspanning. Al deze onderwerpen dragen bij aan het plezier en de energie waarmee jij en jouw collega’s jullie werk doen.

Vitaliteitsroute

Een uniek programma voor individuele werkenden en de organisatie waarin we vitaliteitschecks, workshops en individuele coachingsgesprekken combineren.

Maatwerk: jaarprogramma

In het maatwerk jaarprogramma staat elk kwartaal een leefstijlthema naar keuze centraal. Tijdens groepsworkshops ontdekken deelnemers de impact van dit thema op hun leefstijl in relatie tot het werken in onregelmatige diensten. Daarnaast is er ruimte voor individuele coachingsgesprekken en – aangepast op de situatie – andere activiteiten.

Meer informatie of direct aan de slag

Wil je meer informatie over wat het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum kan betekenen voor werknemers die ’s nachts, in ploegendienst of onregelmatige diensten werken? Of wil je graag direct aan de slag zodat jij – of jouw werknemers – jouw werk in onregelmatige diensten met plezier en energie blijft doen? Neem dan vrijblijvend contact op met het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum via 0570 730 300 of info@duurzaaminzetbaarheidcentrum.nl.

Contact